zaterdag 27 april 2013

89. Wie ziet ze nou eigenlijk vliegen?

Je hoort ze niet en je ziet ze niet, maar ze zijn er wel degelijk! Want het was pas nog uitgebreid op het NOS Journaal en dan is het natuurlijk 100% echt waar. Anders kwam het ook niet op het NOS Journaal. Toch? En wat is er dan echt waar? Nou, dat het hier dus werkelijk stikt van de drones. Er zijn er meer dan alle mussen, mezen en merels bij elkaar. En gevààrlijk dat ze zijn. Want stel, dat zo'n ding onbestuurbaar wordt en geluidloos je huis binnenvliegt? Of als Al Qaida er opeens een paar te pakken krijgt? Of als criminelen er een Ddos attack op loslaten? Of als (laten we dit cliché maar eens omdraaien) de buurvrouw er een webcam aan vastmaakt om binnen te gluren wanneer de naaste buurheer des huizes onder de douche staat? Want niet alleen politie en leger hebben overal drones in de lucht hangen, ook steeds meer muzikanten en andere particulieren doen het met een drone. Je kunt ze namelijk gewoon kopen in een drones shop. Voor zo'n 300 euro kun je er al één op de nietsvermoedende medemens loslaten. Ze vliegen dan ook letterlijk de winkel uit. Zó leuk!

Een drone hebben maakt bijzondere emoties los. Alison Krauss en Gillian Welch stellen zich voor hoe het is om zelf een drone te worden (I'll fly away) en ook Death in Vegas lijkt het heerlijk om er een te zijn: Flying. De Buffalo Springfield heeft op Marktplaats een tweedehandsje gekocht, maar denkt wel dat-ie het nog doet: Expecting to fly. Voor de drone van Elbow is het goed vliegweer (Weather to fly) en die van Marvin Gaye gaat naar grote hoogten: Flyin' high.

Maar een drone is natuurlijk geen duif die weer terug op til komt om te eten. Dat maakt menig onervaren dronebezitter behoorlijk onzeker. John Martyn roept het zijn drone na als hij hem loslaat (Fly on home) en Pete Murray zou voor alle zekerheid het liefst meevliegen: Fly with youSteve Miller hoopt dat zijn drone beter vliegt dan een dodo: Fly like an eagleLou Reed vindt het mooi om die van hem richting zon te zien vliegen (Fly into the sun), maar Frank Sinatra wil op zijn drone juist naar de maan: Fly me to the moon.

Townes van Zandt begrijpt heel goed waarom een drone een drone wil zijn: To live is to fly.Willy Mason heeft in de dronewinkel een jong droontje gekocht (Still a fly) en ook de drone van Tim Buckley is nog maar een jonkie: Buzzin' fly. Die van Paul Weller is rijp om het dronenest te verlaten: Fly little birdDonald Fagen heeft een drone met nachtkijkers: The nightfly.

Ook Amy Winehouse had haar eigen drone. Ze kon er prachtig over zingen.
Jammer dat ze haar drone toch nog achterna gevlogen is.

Kun je dit niet direct zien? Klik dan hier
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten