zaterdag 20 april 2013

87. En de winnaar is... weer niks gewonnen!

Je moet maar durven. Nee, dan heb ik het niet over deelname aan het komende Eurovisie Songfestival. Want met zo'n slap liedje als dat van Anouk weet je al ruim van tevoren zeker dat je niet wint. Ik heb het natuurlijk, hoe kan het ook anders, over de Staatsloterij. Je tikt daar even 15 euro neer voor een heel lot, 'wint' 7,50 euro (dus de helft van je inleggeld) en krijgt dan doodleuk te lezen: "Gefeliciteerd met uw prijs". Oké, meestal win je helemaal niks, maar het is en blijft toch lef hebben... Om te denken dat mensen dan ongelofelijk blij zijn. "Jeetje, ik heb een prijs! Tis niet veel, maar toch wel héél erg fijn. Ga het gauw aan de buurvrouw vertellen. En ik doe de volgende keer absoluut weer mee". In muziekland is het al niet veel anders. Je hebt er winnaars, verliezers en natuurlijk dromers van de echte hoofdprijs:

Nico heeft een klein prijsje in huis gehaald (Win a few) zowel Jerry Lee Lewis (You win again) als Ray Charles (You win again) is blij voor haar. Martin Simpson trouwens ook: You win again. Clarence Gatemouth Brown laat anderen graag in zijn winst delen: Win with me baby.

Sam Cooke gaat voor de hoofdprijs (Win your love for me) en ook Emmylou Harris neemt geen genoegen met minder: If I could only win your love. Alton Ellis voelt zich een echte winnaar (The winner), wat wordt beaamd door Louis PrimaAlright, okay, you win. Pete Murray is sportief... er kan er maar één de winnaar zijn: Always a winner.

Maar je hebt natuurlijk ook geboren verliezers. Dr. John heeft er nog zo voor gewaarschuwd: Quitters never win. Het is echter tegen dovemansoren gezegd. Van Morrison weet het zeker (You just can't win) en ook James Hunter is daarvan overtuigd: You can't win. Ry Cooder (I can't win) en Richard Thompson sluiten zich hierbij aan. De laatste zelfs enigszins wanhopig:: Can't win.

And today's winner is... Elbow. Al is de kans op winnen eigenlijk uitgesloten:









Geen opmerkingen:

Een reactie posten