zondag 24 februari 2013

32. Wie wil er nou een blote ridder op de schoorsteen?

Zo'n Oscarretje, wat moet je daar nou mee? Daar zit toch niemand op te wachten? Een glimmende, blote ridder zonder ridderlijke geslachtskenmerken, maar wel met een enorm zwaard... dat kun je toch niet met goed fatsoen op de schoorsteen zetten? En als het ding dan tenminste nog van massief goud was, maar je wordt belazerd waar je bij staat. Het is gewoon 4 kilo tin met een ultradun laagje bladgoud. Dus de pandjesbaas geeft er geen cent voor. Uniek is een Oscar al evenmin. Elk jaar worden er met veel bombarie zo'n 30 weggegeven en dat al sinds 1928... iedereen heeft dan ook wel iemand in de familie die ooit zo'n Oscar heeft gekregen. Persoonlijk zou ik 'm net als Marlon Brando voor zijn rol in The Godfather weigeren. Maar dat zal niet nodig zijn, want ik word voorlopig toch niet genomineerd.
Naar een mooie film kijken doe ik natuurlijk wel graag. Meestal zijn dat trouwens films waarop geen winnende Oscar is gevallen. "Hoe meer Oscars hoe slechter de film", luidt mijn gezegde. Dit even terzijde.Want de vraag is: "Wie van mijn muzikale vrienden en vriendinnen zouden dan gezellig naast me op de bank willen meekijken?" 

David Crosby vindt gezellig meekijken een goed idee, als het maar High Noon is ofzo: Cowboy movie. En Eric Taylor heeft zin in The Shawshank Redemption: Prison Movie. Ook het duo Timbuk 3 schuift graag aan. Kan niet schelen wat voor film, als het maar beweegt: Just another movie. Yo la Lengo wil zich eerst iets meer in het filmaanbod verdiepen: Deeper into movies.

Michael Chapman (Theme from the movie of the same name) en Radiohead (Exit music for a film) hebben meer oor voor de muziek dan oog voor de film. De Stereophonics alleen voor dat ene meisje (Moviestar). Beaver & Krause willen de mooie Short film for David zien en Robert Wyatt kijkt graag naar een leuke dierenfilm (The Animals' film). Bonnie Prince Billy hoeft niets te zien, die maakt ze zelf: I Am A Cinematographer.

Carl Perkins wil eerst vragen of zijn nieuwe vriendin met hem mee wil naar de drive in: Movie Magg. En ook Lianne La Havass bedankt voor de uitnodiging. Ze gaat toch liever naar de bios: Au cinema. Net als Ennio Morricone. Hij vindt de bioscoop een paradijs op aarde: Cinema Paradiso. De heren van Steely Dan blijven ook maar op bank kijken, want ze zijn zonder hen vertrokken: Everyone's Gone to the Movies.

Een aantal musici heeft iets te melden over de Oscar uitreiking zelf. Volgens Charlie Parker zou er een Oscar naar Treadwell moeten gaan (An Oscar for Treadwell) Huh? Treadwell? En Kenny Clarke vindt dat hij iets te negatief is geweest over de vorige uitreiking. Dat was hij dit keer niet van plan: With apologies to Oscar. Ik heb ook een Pinguin-gezelschap aangetroffen, dat de Oscar-uitreiking wel de moeite waard vindt en er zelfs een prachtige tango voor heeft geschreven:

P.S. Wie heeft dit jaar overigens de belangrijke
 Oscar voor Beste Grime & Haarstijl gewonnen? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten