woensdag 20 maart 2013

56. Ontdek de erotiek van muziek


Muziek, wat kun je er zoal mee? Best veel eigenlijk. Koken, afwassen, autorijden, wijn drinken, eten, hardlopen... het zijn zo maar wat bezigheden die je met muziek kunt combineren en die er dan nog leuker door worden ook. En het is nauwelijks te geloven, maar toch is het waar... zelfs muziek en erotiek kunnen vrij goed samengaan. Als je er maar goed op let welke muziek je kiest (ik zou zelf niet meteen Boudewijn de Groot of James Taylor bij de buren gaan lenen). En welke partner natuurlijk. Ook best wel belangrijk. Zouden de bewoners van mijn digitale platenkast erotische inspiratie halen uit hun eigen muziek? Dat is voor ons een vraag, maar voor hen een weet... 

De Latin Playboys doen hun naam eer aan en maken er een heel feest van: Fiesta erotica. James Brown kun je er best een keer voor wakker maken (Sex machine), maar Ian Dury wil er dan wel wat bij gebruiken: Sex & drugs & rock & roll. De Red Hot Chili Peppers (Sex Rap) en de Gun Club (Sex beat) hebben een speciaal ritme in gedachten. En voor Bill Callahan gaan eros en thanatos hand in hand: Dress sexy at my funeral. 

Maar het is niet overal erotische rozengeur en maneschijn. Voor Loudon Wainwright is het bijvoorbeeld al heel lang geleden: I remember sex. De Drive By Truckers (Too much sex - too little Jesus) en Timbuk3 (Too much sex - not enough affection) gaan niet echt los. Lou Reed houdt er vreemde fantasieën op na: Sex with your parents. En Pokey LaFarge kan het allemaal gestolen worden: Won't Make Love At All.

J.J. Cale daarentegen staat zijn mannetje als het erop aan komt: I'll make love to you anytime. En wat zou Astor Piazzolla (Sex-tet) precies van plan zijn? Stephen Stills is daar heel duidelijk in (Make love to you), maar Carl Perkins is wat voorzichtiger: You can't make love to somebody. Etta James is een vrijgevochten vrouw: I Just Want To Make Love To You. En laat Van Morrison nou toevallig net hetzelfde zingen:

Kun je dit filmpje niet meteen openen? Klik dan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten